Olohuoneen sisustaminen

Asiaa sisustamisesta ja huonekaluista

Formverk auttaa sisustamaan

Olohuoneen sisustaminen luo kotiin tunnelmaa

Olohuoneen sisustamisella on ratkaiseva vaikutus kodin ilmeeseen. Olohuone on nimittäin usein se huone, jossa kotona ollessa vietetään eniten aikaa. Olohuoneen voi sisustaa usealla eri tyylillä. Usein jo yhteensopiva väritys tai muutama tarkkaan harkittu huonekalu voivat muuttaa olohuoneen ilmeen täysin. Esimerkiksi apteekkarin lipasto on rakenteeltaan käytännöllinen, mutta se on lisäksi myös kaunis sisustuselementti. Se tarjoaa säilytystilaa, mutta se on kaunis myös itsessään. Lisäksi sen päälle voi asettaa sisustusesineitä. Se kannattaa valita väritykseltään huoneen muihin huonekaluihin sopivaksi. Laadukkaat ja muun sisustuksen kanssa yhteensopivat tekstiilit taas tekevät huoneesta kodikkaan ja korostavat sen sisustusta.

Olohuoneen sisustaminen ei kuitenkaan aina ole kovinkaan helppoa. Monet eivät tiedä kuinka olohuone kannattaisi sisustaa tai heillä ei vain yksinkertaisesti ole siihen aikaan. Tällöin sisustussuunnittelija voi olla paras ratkaisu.

Sisustussuunnittelija luo kotiin asujan näköisen ilmeen

Sisustussuunnittelija on aina varma ratkaisu olohuoneen sisustuksen suunnitteluun. Kannattaa miettiä jo ennen suunnittelijan palkkaamista omaa budjettia ja mahdollisia toiveita. Niiden pohjalta on helpompi palkata sopiva sisustussuunnittelija. Ne auttavat myös itse suunnittelijaa tarvekartoituksessa.

Ammattilaissisustussuunnittelija on aina varma valinta, sillä heillä on työhön tarvittava koulutus ja yleensä myös paljon kokemusta ja näyttöä heidän osaamisestaan. Eri sisustussuunnittelijoita kannattaa hieman myös vertailla ennen päätöksen tekemistä, sillä heidän tyyleissään voi olla eroja. Sisustussuunnittelijan palkkaamisen lisäksi konsultointi on myös hyvä vaihtoehto kevyen muutoksen tarpeeseen.

Vinkkejä olohuoneen sisustamiseen

Sisustuksessa kannattaa ottaa tyylikkyyden lisäksi huomioon myös materiaalit ja se, sopivatko ne omiin tarpeisiin. Etenkin perheissä, joissa on lapsia ja lemmikkejä, ei kannata valita millaista sohvaa tai mattoja tahansa. Materiaaleista kannattaa valita kestäviä materiaaleja. Tekstiilien, kuten sohvien, materiaalit kannattaakin miettiä vaikkapa sisustusliikkeen ammattilaisen kanssa

Budjetti on myös tärkeä asia sisustuksessa. Yksi huonekalu ei välttämättä maksa liikaa, mutta mikäli se ei sovi huoneeseen, joutuu koko huoneen sisustamaan uudelleen. Kannattaa siis ajatella olohuonetta kokonaisuutena sisustusta suunnitellessaan. Design huonekalut ovat myös hyvin kalliita, joten niiden ostamista kannattaa harkita tarkoin. Niitä voi saada kuitenkin reilusti edullisemmilla hinnoilla esimerkiksi käytettynä.

Olohuoneen sisustaminen oman tyyliseksi

Olohuoneen sisustaminen vaikuttaa aina myös koko kodin ilmeeseen. Olohuoneen sisustusta suunnitellessa kannattaakin miettiä millaista tyyliä olohuoneeseen hakee. Liian monet eri tyyliset ja yhteensopimattomat tavarat luovat helposti levottoman vaikutelman. Inspiraatiota voi hakea netistä – esimerkiksi Pinterestistä tai huonekaluliikkeiden sivustoilta. Myös Formverk -sivusto tarjoaa runsaasti inspiraatiota ja vinkkejä sisustukseen. Valmiita sisustusideoita ja -kuvia selaamalla saa paremmin käsityksen siitä minkä tyylisen sisustuksen omaan olohuoneeseensa haluaa.

Jotkut sisustajat valitsevat olohuoneensa sisustustyyliksi mieluiten mahdollisimman ajattoman tyylin. Se onkin sekä tyylikästä että järkevää. Ajaton tyyli on kaunista ja se muotoutuu helposti erilaiseksi uusien huonekalujen ja tekstiilien avulla. Siihen on myös helppo yhdistellä monenlaisia huonekaluja ja sisustustavaroita. Esimerkiksi apteekkarin lipasto on ajattoman näköinen ja käytännöllinen huonekalu, joka sopii lähes jokaiseen olohuoneeseen.

Olohuoneen sisustaminen luo kotiin tunnelmaa