Design huonekalut

Asiaa sisustamisesta ja huonekaluista

Formverk auttaa sisustamaan

Design huonekalut ovat tyylikkäitä ja kestäviä

Omassa kodissa vietetään runsaasti aikaa, joten sisustuksen tulisi olla sen mukainen. Itseä miellyttävät huonekalut tuovat kotiin miellyttävää ja rentouttavaa tunnelmaa, joka on tärkeä vastapaino stressaavalle arjelle. Design huonekalut ovat erityisen haluttuja sisustusratkaisuja. Ne ovat äärimmäisen taidokkaasti valmistettuja ja laadukkaita. Se näkyy usein kuitenkin myös niiden kalliissa hinnoissa. Siksi käytetyt design huonekalut eivät ole ollenkaan huonompi idea etenkään kalleimpien huonekalujen kohdalla. Käytetyt huonekalut voivat olla vielä loistavassa kunnossa, mutta niiden hinta voi olla jopa satoja euroja uutta huonekalua edullisempi. Uusista design-huonekaluista voi myös löytää hyviä tarjouksia selaamalla kauppoja.

Design huonekalut voivat olla mitä vain huonekaluja, ja ne voivat olla niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin. Ne voivat olla myös tyyleiltään hyvin erilaisia. Esimerkiksi design sohva voi olla retrohenkinen tai pelkistetyn skandinaavinen.

Design sohva on olohuoneen keskipiste

Sohvat ovat monen kodin käytetyimpiä huonekaluja ja siksi moni haluaa panostaa niihin erityisen paljon. Sohva on myös suuressa osassa olohuoneen sisustuksessa, sillä sohva voi joko korostaa sisustusta, tuoda entistä enemmän tyylikkyyttä huoneeseen tai pilata sisustuksen täysin.

Design-sohvia riittää moneen makuun. Monet suomalaiset suosivat skandinaavistyylisiä puhdaslinjaisia sohvia, mutta kaikki eivät tietenkään sisusta skandinaaviseen tyyliin. Etenkin italialaiset sohvat tarjoavatkin mielenkiintoista muotoilua, korkeasta laadusta ja kestävästä runkorakenteesta. Olipa tyylinä mikä tahansa, design-sohva on hyvä valinta myös siksi, että ne valmistetaan myös niiden kestävyyttä ajatellen.

Suomalainen muotoilu on suosittua

Suomalaiset design-tuotteet ovat suomalaisten keskuudessa erityisen suosittuja. Niiden ajaton ja klassinen design on tyylikästä ja käytännöllistä. Suomalaisessa designissa on usein skandinaavisen sisustuksen piirteitä, eli tuotteet ovat hyvin selkeälinjaisia ja sopivat siten moniin koteihin. Tällaista suomalaista muotoilua ovat esimerkiksi Visu-tuolit, jotka ovat Mika Tolvasen suunnittelemia.

Etenkin olohuoneen sisustaminen suomalaisella muotoilulla on suosittua, sillä olohuone on kodin näkyvimpiä osia ja siellä myös vietetään paljon aikaa. Design-huonekalujen joukosta löytyy olohuoneeseen kaikki mahdolliset huonekalut, kuten sohva, hylly, tuolit ja erilaiset pöydät. Esimerkiksi Alvar Aallon suunnittelemat Artek-huonekalut kattavat lähes kaikki olohuoneen huonekalut aina sohvista pöytiin ja tuoleihin saakka.

Design huonekalut – inspiraatiota kuvista

Design-huonekalu on usein hyvin kallis ja pitkäaikainen ostos, joten sitä ei kannata ostaa aivan hetken mielijohteesta. Kannattaa miettiä ensin omaa kotiaan ja sisustustaan, sekä sitä, millaiset design huonekalut sopisivat niiden kanssa yhteen. Erilaiset nettisivustot tai sovelluksen tarjoavat runsaasti inspiraatiota design-huonekaluilla sisustamiseen. Esimerkiksi Formverk sivusto on todella loistava vaihtoehto sisustusinspiraation etsimiseen. Inspiraatiota voi tosin löytää muualtakin – esimerkiksi design-tuotteita myyviin kauppoihin tutustumalla.

Käytetyt design huonekalut eivät tarjoa yhtä paljon valinnanvaraa kuin uudet. Käytettyjen tavaroiden myyntisivustoja selaillessa tai kirpputoreja tarkastellessakin voi kuitenkin saada runsaasti inspiraatiota oman kodin huonekalujen suhteen. Lisäksi käytettyjä, mutta erittäin hyväkuntoisia, design-tuotteita voi saada jopa satoja euroja halvemmalla kuin uusia tuotteita. Suuria alennuksia tarjoavat outletit ovat myös erittäin hyvä vaihtoehto kirpputoreille.

Design huonekalut ovat tyylikkäitä ja kestäviä